KISSA DUKTIGT!

Här visar Afghanhunden lilla IG valpen hur man kissar fint och elegant och utomhus givetvis!

Ryktet säger att Italiensk Vinthund är svår att få rumsren. Svår eller rentav omöjlig. Lilla Siri Italiensk Vinthund 3,5 mån, går/springer till dörren och visar att hon behöver gå ut, trots att hon är så liten.

Hon är född här och vi har konsekvent burit ut henne för kiss och bajs.
Det gäller att försöka förutse när valpen behöver och det blir många många turer ut och in. Men det ger resultat!
Fastän valpar rent fysiskt ännu inte kan ”hålla sig”  i den åldern, så kan dom i alla fall lära sig rutinerna i samband med kiss och bajs, att det är utomhus man gör ifrån sig och att man ska gå till dörren och visa när det är dags.
Senare när förmågan att kontrollera sin blåsa är fullt utvecklad så finns också det rätta beteendet kring kissandet och bajsandet och hunden är rumsren.

Visst är det lite jobb med att få en valp (oavsett ras) rumsren.
Störd nattsömn får man räkna med och ständig koll måste man ha.
Det mesta kommer att kretsa kring vad gör valpen nu? Varför blev det så tyst? Ska hon kissa igen? Har hon verkligen bajsat klart?
Så är det att ha valp, det känner alla valpägare igen!

De Italienare vi har haft har alla blivit rumsrena.
En del tillfälligt boende här har dock inte varit det när de har anlänt, men så småningom har de förstått att kissar och bajsar det gör man ute.

Från det valpen har den rent fysiska förmågan att kunna kontrollera blåsan ska man vara mycket konsekvent med detta. Om man förmänskligar valpen till baby och visar en tolerant inställning till kiss och bajs inne, har man på sikt bara skapat ännu en omplaceringshund. Problemet byter bara ägare men kvarstår.

Man blir inte dumma tanten/farbrorn för att man är konsekvent och orubblig på denna punkt tvärtom! När valpen/hunden vet vad som gäller så ligger det ju i hundens natur att vilja göra rätt. De är glada då de kan göra rätt och göra oss glada och det blir en win win situation.

 

Annonser

2 responses to “KISSA DUKTIGT!

 1. Hejsan!

  Är så behov av hjälp!

  Har en underbar social italienarehane, han är fantastisk på alla sätt utom tre.

  Han har separationsångest
  Han äter ibland ja ibland går det dagar tills vi byter foder
  Han kissar inne på kvällar och markerar hemma hos folk! Vi får ha med blöjor med bindor när vi ska bort då man vet aldrig när den dyra vita soffan blir gul. Hemma kissar han när vi sover. Vi rastar honom så sent som möjligt, har lust och ta bort vattenskålen på kvällen efter 22 och till och med testat det två gånger. Men då gråter han tills jag tar ner skålen och jag har inte mage och inte ge honom vatten då det är så nödvändigt! Hjälp!!!

  • Hej Deis! Jag känner igen beteendet, och förstår att det är jättejobbigt att ha det så. Men inte alls ovanligt! Utan att känna hunden är det omöjligt att ge exakta råd. Annat än att det bästa är nog att du vänder dig till uppfödaren, som säkert hjälper till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s