Svårt att vända en supertanker..

Nordskånska kennelklubbens utställning i Hässleholm,var målet för vår färd denna gång. Vi ställde inte ut, gick bara och strosade, pratade med hundfolk och klappade hundar. Såå skönt och avslappnat.

Tycker synd om de som är så tävlingsinriktade att de missar allt som är omkring. Man ser hur fokuserade,uppvarvade och stressade en del utställare är.
”-De är inte kontaktbara, blev irriterade och nästan arga när jag frågade om hundarna och jag blev faktiskt sårad ”berättade en trevlig hundintresserad dam.
Det är ett jättejobb att ställa en Afghan, tvätta, föna, plocka, borsta och sedan skydda resultatet med skor, mössor, tofsar osv. och ännu i sista stund borsta borsta och se till att tassarna är torra och allt ligger som det ska och att hunden (trots allt detta) är på gott och malligt humör.
Så de är nog helt utpumpade, försökte jag trösta.

VARFÖR ställer ni inte ut Sofie? Hon är ju så vacker har många frågat.
Svaret ligger ju naturligtvis delvis i ovanstående. Men främst är det nog för att  att jag helt saknar väl  tävlingsinstinkt och inte kan se vad det skulle göra för skillnad?  Sofie är den hon är med eller utan meriter.

Ogillar dessutom utställningsvärldens baksida. Alla kotterier allt baktaleri, mobbning och favorisering. Alltid alltid får man höra nya historier på detta gamla tema. Men det är ju en tävling ett spel.

Kanske är det ”speldjävulen” som får folk att bete sig så?
Men Domarna då? Som själva ofta är uppfödare inom den rasen de dömer i  (tala om jäv!…) Vinnaren blir alltså någon med koppling till deras linjer såklart

Talade med 2 tjejjer som var sura och suckade över detta orimliga jäv.
-”Kanske man skulle ta och skicka en skrivelse till SKK och klaga över ett och annat menade  dom, men skulle någon bry sig?”

-Tror inte att det är så lätt att vända en supertanker! sade jag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.