Kissa bajsa spy tugga riva och gny

Italiensk Vinthund

ITALIENSK VINTHUND RUMSREN HUR samt olika varianter på detta tema ser jag ofta att har folk använt då de hittat hit till catdogs.
Detta är återkommande.

Tittade lite på vad andra skriver i saken och blev lite irriterad på dessa som menar sig inte känna till problemet överhuvudtaget.

Förhärligande av den egna hunden är en sak, men förnekelse av att det finns avigsidor problem hjälper inte de som kämpar med sina valpar (eller vuxna hundar för den delen). Det skapar bara ännu mer frustration och tvivel på om deras valp är normal.

För hundar är det normalt att uträtta sina behov där de uppstår.
Vill jag bajsa så gör jag det här. Vill jag kissa så gör jag det bara. Om det är gräs, grus, matta eller trottoar spelar ingen roll. Inte heller huruvida det finns publik.
Framför en korvkiosk uteservering eller någons fikafilt sak samma för en hund.
Bajs är inte äckligt för hundar. Det är intressant!
De kan till och med äta det och tycka att bajs är gott.

Klart att det blir en kamp att omvända en figur med ett naturligt beteende som går så  stick i stäv med vad vi hundägare kräver ifråga om rumsrenhet.

Det är bara att gratulera de vars hundar redan från början förstår att vara människor. Annat är det om har man en HUND att lära.
Exempelvis Italiensk vinthund som i mångt och mycket påminner om en baby men som  dock är just HUND ifråga om kiss och bajs.

Det är segt att lära små hundar med mycket energi. Uppmärksamheten är svår att fånga och allt går mycket fort, inte bara benen utan också intryck infall osv.  Även sedan man vunnit kampen kan ”olyckor” hända på grund av att hunden inte stillar sig utan gör ifrån sig av bara farten.. på hundars vis.

Men för att bättre förstå hunden och inte bli så upprörd över dess tilltag underlättar det om man inser att ifråga om kiss och bajs så är det mesta vi finner onaturligt fullständigt naturligt för hunden.

Jag menar att det är onödigt att bygga på den rädsla oro och ångest nyblivna hundägare kan ha, för att de eller deras valp skulle vara onaturliga på något sätt.

Letar vi i minnet och är uppriktiga så har ju alla varit små.
Visst har det kissats och bajsats och spytts, rivits och tuggats och gnytts..
Det hör till.. men det går över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s