Den är till dig!

Han är snäll och generös!
Visserligen ger han av sitt överflöd (han är en sällsynt duktig jägare) och helst vill han idka byteshandel. Byta mus mot godaste torrfodret med anjovis smak!

När han sitter på kökstrappan och jamar i alla tonarter med sin ”gåva” intill sig tills vi öppnar dörren… Så måste man berömma honom trots att det skär i hjärtat med tanke på den söta lilla sorkens öde.

Han är så glad och kärleksfull och visar på alla sätt att han vill att jag ska ta den. Den är till dig!
Om man vägrar öppna, så hoppar han ibland upp på fönsterblecket med musen i munnen och jamar uppfodrande bakom köksfönstret.
En inte så aptitretande syn från köksbordet!

Det är med lite blandade känslor man mottager en katts gåvor!
Vi har fått allt från små harpaltar till fasaner! En katt är ju en utpräglad jägare, ett rovdjur. Den har inga tankar på hur gulliga bytena är eller att harpalten
har en mor eller att fasanen är för stilig för att dödas.

Men stort är  att en ensamjagande egentligen kringströvande varelse som i grunden inte alls är ett  flockdjur visar oss sådan samhörighet och generositet.

Annonser

4 responses to “Den är till dig!

 1. Människans bästa kompis – en katt – visst är det underbart! Ge honom en kattkram från Plexi och Rasmus, mjaooouu!
  😀

 2. Skrattar gott åt ditt inlägg! Isa, mästerjägaren i vår flock, har burit hem sina byten länge och nu har Viggo och Moses också börjat. Våra katter har tyvärr en tacksam mottagare av dessa gåvor: Vår cocker Tekla. Och de tvekar inte att gå fram till henne och lägga ner sina byten framför hennes tassar, sedan sitter de en bit bort och ser på när Tekla äter…

  Springerspanieln Tage skulle aldrig komma på tanken att äta en mus eller en sork, men Tekla tycker att det är toppen med lite extra mat. Vi gör vårt bästa för att plocka undan ”läckerbitarna” innan Tekla åter dom men ibland kommer vi för sent. Hon är van vid att strosa runt i vår stora trädgård som hon vill och hon tycker om att vara med katterna. Å andra sidan lever Tekla på övertid sedan ett bra tag, till veterinärernas stora förvåning, så hon verkar inte ta skada av dieten. Och vi är mycket noggranna med att avmaska henne så fort vi ser minsta tecken.

  • Imponerande att även hunden omfattas av kattgenerositet!
   Lyckligtvis är inte våra katter SÅ generösa.
   Då vi har ”sjönära” läge skulle hundarna isåfall garanterat
   ha mask.
   Siri och Sofie har heller aldrig ätit ett ”byte”, de verkar inte
   betrakta ett dött djur som mat!!
   När vi passerar ett påkört djur en sork exempelvis.
   Så sniffar de på den lilla nosen, tassarna och där bak såklart.
   Sedan blir de alldeles som förstummade och verkar konstatera.
   Den är död!

 3. En cocker betraktar allt organiskt som mat. Tekla älskar Weibulls rosjord och äter gärna av gamla stubbar. Hon har inga bristsjukdomar, är aldrig magsjuk, hon får ett hundfoder av högsta kvalitet, extra vitaminer under vintern, mycket grönsaker samt frukt då coh då (melon och bananer är favoriter, men hon äter bara ekologiska bananer de icke-ekologiska ratar hon).

  Ärligt talat begriper varken vi eller springern oss på Teklas matvanor. Veterinärerna bara skrattar och säger att hon verkar må bra trots sina förfärliga matvanor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.