Bönderna förstör allmänna vägar!

Afghanhund och Italiensk vinthund på promenad på ren asfaltväg (här borde vi ha vänt..)

Det låter hårt att svära på bönder. Men när man knappt ser asfaltvägen under all lera och dynga så blir man arg! Afghanen är lerig och mina fina svarta curlingboots är helt nersmorda med lera och antagligen dynga eftersom det stack ut halmstrån till och med från mina skor.

Har man redan gått 6 km så vänder man inte gärna tillbaka! Man tror sig kunna gå i vägkanten och styra undan hundarna från eländet. Kanske blir det bättre längre fram? Men det blir bara värre! Så lerigt att det är halt av lera, stora klumpar överallt. Vi snitslade oss fram, mestadels gick vi i diket.

När bonden kom dånande med sin leriga traktor på vars grova
däck halva åkern följde med,  och en skvalpande dygnkärra efter sig.
Så lät jag bli att hälsa… arg var jag!

Precis som de obetänksamma hundägarna jag skrev om i förra inlägget, så har inte bönder en tanke på andra människor. Beter sig som om de ägde de almänna vägarna. Kör med dubbelmontage som fyller hela vägen och tvingar andra
att krypa efter i 30 km/tim med leran sprättande på kanske nytvättade bilar.
Ja, jag vet att de måste sköta sina åkrar. Att det har regnat
ovanligt mycket i år och att åkrarna är så blöta och leriga att
de knappt kan skörda, plöja, harva eller så.

Men många bönder skulle kunna köra på sina åkervägar istället.
Men dom har de i flera fall plöjt upp och förvandlat till åker. Antingen av girighet efter flera hektar, eller som här, för att hindra folk från att åka och fiska och skräpa ner deras marker.

Vi fick skynda oss fram genom leran och dyngan för snart kommer dummingen tillbaka med ännu en till brädden fylld gödselkärra.
Vad jag inte begriper är hur man är funtad när man i kanske flera decennier fyllt gödselkärran överfylld och sett hur det skvalpat ut på vägen, men ändå fortsätter att fylla till brädden om och om igen.

Tänk att några få, synnerligen egoistiska personer kan diktera villkoren för en hel by! Hundägarna med sina stora lösa hundar som många är så rädda för
att de inte törs gå på vägarna där. Och bönderna som ställer till allmänna vägar så att man inte kan gå där de har kört heller.

Bönderna här omkring har omfattande maskinparker. Men vad som fattas hos samtliga är en vägborste. Det skulle dom kunna ha, om de brydde sig det minsta. Hade en endaste tanke på oss andra.

Så skönt det kändes att få skälla på bönderna! 🙂

Annonser

One response to “Bönderna förstör allmänna vägar!

  1. Amen.
    Vill också spetsa till det med konstaterandet att det är märkligt att med så obefintligt IQ kunna rulla en mångmiljon rörelse med hjälp av bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.