Istället är vi på hundbadstranden…

SAM_7575

Istället för att jobba med sommarhuset som vi borde, så är vi på hundbadstranden. Det är andra också, tidvis är det fullt här på den lilla stranden. För hundbadstranden är bara en liten, liten vik.

Så ser det ut på de flesta ställen. Jag retar mig lite på detta. Ett bra exempel på galen prioritering av stranden är Mellbystrand – Skummeslöv, där bara en liten ruta på kanske 20 meter av den flera mil långa stranden avsatts till hundbadstrand. Medans nudisterna däremot har nära på lika mycket badstrand som de som badar med badkläder.
Jag frågar mig om det inte finns betydligt fler hundägare än nudister?

Kanske är vi med hund, lite annorlunda? Eller vi blir det med våra djur.
På ”människobadstranden” ligger folk och vändsteker sig timme efter timme med lurar i öronen, de varken hör eller ser omgivningen.
Medans vi på hundbadstranden gärna står i skuggan under ett träd och babblar med varandra om våra hundar (här vill alla prata hund! 🙂 )
Detta medans hundarna bekantar sig med varandra, leker ta fatt, simmar efter tennisbollar och har roligt!

SAM_7558

SAM_7555

Siri har nu simmat dagligen och funnit en vän här på stranden, Dvärgschnausern Selma som är i samma ålder och ungefär samma storlek.

SAM_7550

SAM_7573

På väg hem från hundbadstranden passerade vi människobadstranden
Där fanns ett stort indiskt sällskap, kvinnor i vackra färgglada saris och deras män och barn, kanske bortåt 10-15 personer. Till och med gamla farmor eller om det var mormor i rullstol var med, det var fint tycker jag 🙂 . man förstår att det måste ha varit en pärs att få dit rullstolen på den relativt mjuka sandiga stigen!

När de såg Sofie sken de upp som solar allihop, pekade på henne och gjorde tummen upp! Då blev vi lite extra glada och stolta Sofie och jag för gränstrakterna mellan Indien, Pakistan och Afghanistan är Afghanhundens ursprungstrakter! 🙂

Annonser

3 responses to “Istället är vi på hundbadstranden…

 1. Du har skrivit ett inlägg som heter ”Vi har inte bajsat på stranden”. Jag tycker att hundbadstränder är helt ok, men vi har råkat ut för att våra små barnbarn har trampat både i hundbajs och hundkiss, när vi varit och badat på en allmän badplats-strand. Det är alltför vanligt att hundägare låter sina hundar bada bland människor och vistas lösa på samma badstrand. Efter varje gång vi råkat ut för detta bytte vi förstås badplats, men vad hjälper det?
  Att du ondgör dig över nudisterna i det här sammanhanget tycker jag inte passar in i ett resonemang om hundbadstrand. Det förefaller mig som om du har en mycket hög prioriteringsgrad för hundarnas tillvaro på badplatser.

  • Många av landets ca.730.000 hundar ägs av barnfamiljer.
   Antalet människor kring hundarna blir således omfattande!
   Då hundfamiljen ska bada, får hunden stanna kvar i bilen
   pga. hundförbud.
   Varje sommar dör därför hundar av värmeslag i personbil.

   Jag har tidigare skrivit om egna upplevelser kring just detta och
   presenterat siffror på HUR varmt det blir i personbil vid olika temperaturer. Klarar nog inte att länka här, men jag reblogar detta
   inlägg från förra året med tanke på hur viktig och tyvärr ständigt aktuell frågan är. Läs och häpna!
   Det är viktig info och jag hoppas att många läser det!

   Den långa sandstranden i Halland är Sveriges längsta och mesta badstrand “playa”. Endast en liten ruta av denna milslånga sandstrand är tillåten för dessa 730.000 hundar och deras människor. Du tycker inte att nudisterna bör nämnas i sammanhanget, men detta handlar om proportioner!
   Är det rimligt att nudister får ca 30-40 ggr större yta av stranden att vistas på? Förhållandet borde vara det omvända sett till antalet berörda människor.
   Och vad kan hända om en Nudist tvingas skyla sin rumpa och sina genitalier? För det är vad det handlar om, barbröstade får vi ju vara och string får vi ha.
   Konsekvenserna för hundarna i bilarna är något helt annat!

   Du har rätt, jag tycker att frågan om hundars rätt att bada är mycket viktig.
   Ingen mer hund ska behöva dö i bilen!

 2. Det ser härligt ut när hundarna badar! Synd bara att det finns så få
  stränder för hundar och att de som finns är så dåliga.
  Äckliga muddriga bottnar med vass och alger brukar det vara!
  Ni ser ut att ha det fint iallafall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s