Fräulein Klaras första löp!

IMG_1321

Nu är hon i sitt första löp. Jag har sett tecknen och förstått att det kommer att starta, så det var ju väntat.
Hon har kissat oftare på promenaderna, små slurkar bara (som stackars Sofie bara måste kissa ovanpå! 🙂 )
Hon har också slickat och tvättat sig extra mycket där bak på sistone.

Jag har spanat men inte sett något blod kring vulvan, men så här om dagen såg jag de karaktäristiska små bloddropparna på golvet och då vet man!

IMG_1314

Då fick Klara ta på sig tikskydd för första gången. Hon fick låna Sofies bekväma ”trosor” som dock visade sig vara lite för stora! Hon hade alls inget emot att ha dom på sig, verkade tycka att det är normalt. Hon har ju sett både Siri och Sofie gå klädd i sådana byxor så det hör väl till tycks hon tänka.

Däremot är hon ganska besvärad av att det blir blodigt och kladdigt där bak då hon springer omkring fritt där ute utan byxor, så nu verkar hon föredra att ligga på soffan i hundgården och ta det lite lugnt. Om hon är stilla lyckas hon också hålla sig ren.

IMG_1333

Hon är lite dämpad och ser lite begrundande ut, som undrade hon ”vad ska nu det här betyda?” För inte vet hundar något om blommor och bin eller hur valpar blir till. Det behöver de inte heller, för när och om det sker, så vet kroppen vad som krävs. Om detsamma gäller för människor vet ju vi inget om, eftersom man anser det vara så viktigt med sexualundervisning att man börjar med undervisning i ämnet redan i förskoleåldern. Ja, ni läste rätt!

FI. Feministiskt Initiativ, har krävt att alla barn under 5 år ska tvingas till obligatorisk sexualundervisning och klimatkunskap. Mycket egendomligt att ett sådant krav kommer från just FI, tycker ni inte? Fast jag kan ju tänka mig att det är Gudrun Schyman som ligger bakom, hon var ju tidig med att låta filma sin förlossning och visa den i TV på 1970- talet. Många vuxna var då inte riktigt mogna att se sådant när de satt och fikade i TV-soffan!
Men filmen är bra sedd med rätta ögon!

Men jag tycker att det är helt, helt galet att pracka på små barn sexualundervisning! Varken sex eller klimat behöver så små barn upplysas om. Låt barnen vara barn och tro på storken, kung Bore och sådant som hör småbarnsåldern till!

Det är allt tur att hundar inte behöver genomlida löp/mens mer än 2ggr om året. Att Klara inte tycker att mens är särskilt kul är väl inte att ta miste på?

IMG_1337

Annonser

8 svar till “Fräulein Klaras första löp!

 1. Lite vemodigt när ens unghund kommer i detta stadiet, men bra är att allt är som det ska.l Själv höll jag på att sätta i halsen när mamma (med hanhund) på besök utbrister ”Inte undra på att min hund är så intresserad av er tjej..hon löper ju!” …och pekar på röda fläckar i hundbädden. MEN det var bara tomatsaft då tjejerna fått smaka cocktailtomat😁.

  Klart Klara blir hängig..massor med hormoner nu när hon blivit stora tjejen 😊. Skönt att hon fick löpet innan de varma sommarmånaderna. Vilken storlek på tikskydd har Sofie? Jag tror vi haft nr 5 (för boxer) till våra salukis. Jag brukar köpa trosskydd av märket Natracare, inga konstiga plastämnen i som kan ge blemor/utslag på vulvan. Vet inte hur ni har det, men våra hundar har genom åren trixat ur trosskydd, papper och slitit av sig hela byxan 😲. De sköter tvättandet bra själva, men vi stödtvättar någon gång per dygn iallafall. Helst skulle de gå utan byxa, men rent praktiskt fungerar det inte här hemma med alla möbler. Lakan brukar vi först tvätta i 30 grader och sedan ett varmare tvättprogram..detta för att fläckarna inte ska ”etsa” sig in. MYCKET TVÄTT blir det😞.

  Väldigt tidigt med sexualundervisning😐. Enligt mig är det viktigt att barn får veta vad som inte är acceptabelt att vuxna gör med dem. Hur detta ska informeras är väldigt komplicerat. Jag tänker på hemskheter som hände i mina trakter där en ung man utnyttjade många barn på ett dagis. Gudrunfilmen har jag lyckats missa 😁. Tycker det är beundransvärt att vissa kvinnor vågar visa ALLT i utbildningssyfte/informationssyfte.

  • Jag minns inte längre vilken storlek det är på Sofies tikskydd och etiketten har bleknat, men verkar vara så att Saluki behöver en ett nummer mindre byxa, kan vara så att pälsen gör att Afghan ska ha större, för det är ju inte stor skillnad annars!
   Det är väl snart dags hos er också, kan jag tro!
   Hundarna har varit förvånansvärt fogliga med tikskydden! Någon gång har det hänt att en Italienare petat ur trosskyddet, men tack och lov inte snaskat i sig det, vilket jag mycket väl kan tänka mig att en valp/unghund som får mens kan göra!! 😦

   • Ja…precis! Och idag har vi träffat mammas pojkhund igen😊😐. Var inne på IKEA och köpte Indra överkast..SVARTA….får se hur mycket de skyddar sofforna.
    P.s. Vi har börjat med fästingtablett till hundarna….Har aldrig provat förut. Ska visst fungera bra när hunden duschas ofta. Blodet förgiftar fästingen, men den måste bita sig fast först.
    Har testat halsband (starkt och påverkar nervsystemet och vår epilepsisjuka saluki reagerade mycket illa och fick ligga på sjukhus, före hon fick epilepsidiagnosen). Våra gamla salukis kunde använda halsband utan problem. MEN med två hundar varav ett busfrö vågar vi inte ha halsband nu..och inte heller droppar i nacken.
    Veterinärer vet inte mycket om biverkningarna då tabletterna bara funnits här något år. Tydligen kan det ges till digivande tikar😲 kanske inte så väldans starkt???
    Vi har gett och hoppas på det bästa😊.

   • Svarta Indra är säkert bra OM man har svarta eller mörka hundar :-), men svart tyg + vit hund 😦
    Jag plockar bort fästingar för hand, både på hundar och katter!

 2. Klara’s sister Chiwa is not ready. Altai the mother came with 16 months the first time in the heat. It is repeated with her every 11 months. Here a picture of Altai with panties in January.

  • Very interesting information, thought the sisters might have their first heat at the same time.But Chiva is perhaps more like her mother Altai, she almost looks like a copy of Altai! 🙂 And Klara and Tengri look very similar, don´t you think? I really hope that it will take 11 months until Klara’s next heat, it would be great if it only happened once a year! 🙂 Hopefully it will take a few months before it’s time for Chiwas first heat. It will be very interesting to read about how Tengri react to it!

 3. Tack för att du bloggat så fint om Bruno! Har blivit så rörd (till tårar) av dina inlägg om honom att jag verkligen tagit mig tid att känna stor tacksamhet för siam-tron här hemma. Extra mycket lek och gos har det blivit, särskilt med Rado vår lilla dramaqueen, som har samma teckning som Bruno.
  Rado är en helt frisk smalis, ”by choice”, han äter när han själv vill, ja han gör på siamesers vis allt på sitt sätt 🙂 Och det är ju bara att låta honom hållas och truga i honom lite extra mat 😀
  Klara har verkligen en lidande löp-blick! Roligt att få se hennes syskon på bild också i kommentaren ovan. Är syskonen klippta på något sätt, tycker pälsen har så annorlunda struktur/längd jämfört med Klaras

  • Hej Annie! Det är Klaras Mamma Altai som har tikskydd/byxor på sig. Om du klickar på Heike Zapf så är det länkat till hennes hemsida, Där kan du se Klaras bror Tengri som ser precis ut som Klara! När de var små såg hela kullen precis likadana ut, vita och ulliga!! Verkar som att Klara och hennes bror behåller valpullen lite längre tid än syster Chiwa! 🙂
   Jag har Bruno i knät på en kudde när jag skriver detta, han blir bara magrare och magrare.
   Det är så sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.