Med Star Trek till Stockholm

IMG_4091
Tazy hund och Siameskatt åker husbil! Håkan och Klara.

-Jag tror tyvärr inte att vi kan komma, vi har ju hundarna!
-Men kan ni inte komma med Star Trek?

För er som kanske undrar, så är vi är inte på väg till rymden, bara till Stockholm. Star Trek är våran amerikanska lilla husbil och namnet fick den i somras då vi for till Stockholm med den.
Egentligen är det en liten Winnebago!

Eftersom vi har 2 stora hundar och oftast också en katt med oss då vi reser
så föredrar vi att bo i egen husbil när vi ska tillbringa en helg hos någon.

Jag tror inte att folk som inte själva har hundar och katter och säger att hundarna och kisse också är välkomna, riktigt förstår vad det innebär att ha fyrbenta gäster i sitt hus :/ . Hundar som vill ligga på soffan och i gästsängen istället för på golvet, katt som ska ha sin sandlåda, skitiga tassar då man rastat vovvarna, samt hund och katthår på textilierna, ja ni som har husdjur vet!

Vi har alltid haft lite udda semesterfordon. När vi reser vill vi vara ”annorlunda”. Inte så att vi vill ha något stort och vräkigt statusfordon, nästan tvärtom faktiskt. Helst ett litet, lite roligt fordon. Ni som läser bloggen har ju sett våran lilla husvagn som kanske är världens minsta?

puck 008
Eriba Touring med andra ord Puck, världens bästa lilla åkvagn! Inget för långliggare, men folk i farten!

Det var en mycket annorlunda husvagn som väckte allmän munterhet. Lagom för två, men den blev naturligtvis alldeles för liten då vi bestämde att ”alla ska med”. Liite jobbigt blev det att det kunde stå en busslast pensionärer eller japaner och fotografera oss då vi en efter en klev ut! 😀

Våra ”annorlunda” semesterfordon ger semestrandet en ny dimension.
Vi träffar mycket folk, har fått nya vänner och nya resmål. Entusiastfordonen har egna klubbar som arrangerar träffar och vi träffas även hos varandra. Vi har haft träffar i våran trädgård och det är hur roligt som helst!! 🙂

Star Trek är också annorlunda!
Också den lite för liten nu med vår nuvarande uppsättning djur, men perfekt för två personer och kanske en hund i lite mindre storlek eller katter.

IMG_3627
Två stora hundar Tazy och Afghanhund i ”Star Trek”.

Vi brukar dock klämma in oss med hundarna och åka iväg på sommarn då vädret är fint.

IMG_4061
Under färd är hundarna bältade. Husbilen är registrerad för 4 personer och det är ju lagom ;).

IMG_4071
Hurtta lifeguard sele fungerar utmärkt som bilsele på Afghanhund och Tazy!

IMG_4072
Siames katten ska egentligen vara i sin bur under färd!  

I somras var vi till Stockholm, rullade in på ”fina gatan” och parkerade lite diskret (trodde vi) invid huset. Det dröjde dock inte länge förräns värdfolkets vänner observerat ”farkosten” och ringer och berättar att de sett Star Trek Enterprise i deras trädgård!

Sedan dess får husbilen heta Star Trek och nu är vi alltså bjudna att återkomma.

Men Star Trek står dock redan i sitt garage, ren och putsad och satt i vintervila. Det är visserligen enkelt att ”ställa på”, ett knapptryck bara. Men den är en riktig sommarbil! Det finns ingen rost på den och så ska det helst förbli.

Gamla bilar ska man vara rädd om och hålla ren och sköta om. Det är snart December och kanske redan saltade vägar, Stockholm får vänta!

Annonser

4 responses to “Med Star Trek till Stockholm

 1. Maj-Lis Åkesson

  Detta var den sötaste husvagn jag skådat!! Hur många fordon har ni egentligen? Det ser faktiskt jättemysigt ut med hundarna och siamesen! Har han också lärt sig att uppskatta livet som ”resande” eller är detta bara en liten test? Förstår att folk tycker att det ser roligt ut när ni alla kliver ut! Påminner lite om förr i tiden när man hade tävlingar om hur många som fick plats i en ”folkvagn”!

  • Den lilla husvagnen har vi inte kvar längre, den blev helt enkelt för liten för att rymma oss och alla djuren som ska med.Vi sålde den när vi köpte Star Trek. Men det kändes allt lite vemodigt att sälja den, vi har under många år semestrat med den i framförallt Frankrike och har många roliga minnen förknippade med den. Nye ägaren sade dock att vi gärna får komma och låna den om vi får återfall! :D. Nu har Star Trek också krympt med 2 riktigt stora hundar ombord, men vi tvekar att sälja den trots att vi skaffat en ny bara liite större husbil, för vi har så roligt då vi är ute och åker med Star Trek och skulle verkligen sakna sammankomsterna med likasinnade, dessutom har den en riktigt skön åkkomfort!
   Alla katterna har teståkt i sommar, men det är endast Siamesen som trivts.Han gillar när det händer saker och trivs också bra med hundarna, speciellt Klara. 🙂

 2. Hur många liter/mil drar er husbil? Hur mycket blir det i försäkringar? Ställer ni av den på hösten till våren och sparar vägskatten? Som med MC.
  Blir sugen på detta färdsätt. Var vi ekonomiskt oberoende skulle det bli ett vrålåk😁. Men vi får rätta munn efter matsäck😳. Parkerar och sover ni på säkra platser? Det finns ligor som blåser in ”sömngas” i husbilar och rånar.

  Tänkte på tupphönan😃 i tidigare inlägg. Soffliggaren hade en intressant men hemsk teori om kamptuppar. Det finns kamphundar också😲.
  Det KAN finnas ligor som specialiserar sig på olika typer av hundar att använda eller sälja vidare. Kanske hamnar hundstackarna inom kapplöpningen eller som kamphundar….Eller till avel för att blanda in blod från andra raser med t.ex. spring i benen för hetsjaktstävlingar. Uhhhh!!!😞

  Vet att ni är rädda om hundarna och er själva😍.
  Och skulle man tänka på alla hemska saker som kan hända kan man inte göra något annat än att vara hemma. Vara förnuftig på resor map. säkerhet…Något annat kan man ju inte göra.

  • De flesta husbilar drar kring en liter per mil, lite under eller över beroende på hur man kör. Star Trek är snål och går att köra under litern! Vi ställer av ganska sent på hösten och ställer på tidigt på våren, om det är en fin vår. Försäkring och skatt beror på hur mycket man kör, men vi räknar med att allt som allt med skatt och försäkring,bränslekostnad, service, mm så kostar åkandet oss ca 20.000 kr per år.

   Vi stannar där vi finner det lämpligt, är inte särskilt rädda för rån. Om någon närmar sig bilen blir det ett jäkla liv på hundarna, hela bilen skakar då de skäller!! Tror att eventuella rånare istället önskar att vi låst dörrarna ordentligt!

   Jag har också tänkt på ”tupphönan” efter soffliggarens kommentar. Jag vet inte hur tuppar fajtas men har sett en film om kamphundar som var så grym att det är ofattbart…

   Om vinthundar och kapplöpning finns mycket gripande läsning från Storbritannien och Irland om ”När racet är över” Jag grät när jag tog del av grymheterna…och om hur dessa underbara hundar Greyhounds ändå trots all omänsklig behandling (svält, svek, hugg och slag, mordförsök, mm.) förmår att tro på människan och är beredda att tro gott om oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s